September: Zoete aardappelpuree met nootmuskaat

Ingrediënten:

2 flinke zoete aardappels
2 flinke iets kruimige Hollandse aardappels
1 takje rozemarijn
melk
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels zure room
3 lente-uitjes, fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen peper
Drogheria & Alimentari nootmuskaat

Bereiding:

Schil de aardappels, snijd ze in stukjes.
Kook de gewone aardappels 5 minuten in water met wat zout, doe er de zoete aardappels bij en laat koken tot ze gaar zijn, ca. 10 minuten.
Maak de aardappels fijn met de pureestamper, voeg geleidelijk zoveel melk toe tot de puree mooi smeuig is.
Roer er de kaas, zure room en lente-uitjes door en breng op smaak met zout, peper en Drogheria & Alimentari nootmuskaat.
Geef voor het opdienen boven de puree een draai aan het nootmuskaatmolentje, zodat de de geur van de specerij door de warmte extra tot haar recht komt.