Mei: Geroosterde kipspiesjes met gerookt zout en dragonmayonaise

Ingredienten:

500 g kippendijvlees
1 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl citroensap
snufje D&A chilipeper
D&A knoflook
D&A Gerookt zout
3 el mayonaise
2 tl Dijonmosterd
1 tl citroensap
2 tl gedroogde dragon
12 satéstokjes

Bereiding:

Snijd het kippenvlees in blokjes van ca. 3 cm.
Roer een marinade van olijfolie, paprikapoeder, citroensap, chilipeper, knoflook en gerookt zout.
Schep er de kipblokjes door en laat een kwartiertje intrekken.
Roer ondertussen de mayonaise, mosterd, citroensap en dragon door elkaar.
Leg de satéstokjes in water, om te voorkomen dat ze verbranden.
Rijg telkens 5 stukjes kip aan een satéstokje.
Verhit de grillpan tot hij gloeiendheet is, leg de spiesjes erop en laat ze onder regelmatig keren lekker bruin bakken, per kant ongeveer 2 minuten.
Geef er de dragonmayonaise bij en een simpele groene salade.