Januari: bloemkoolsoep met krokante kaaskoekjes

Ingrediënten:

1 liter groentebouillon
1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 ui
1 teen knoflook
500 g geblancheerde bloemkoolroosjes
1 volle eetlepel crème fraîche
100 g pikante gorgonzola, in blokjes
versgemalen nootmuskaat D&A
gemalen groene peper D&A
bladselderij, fijngesneden

Bereiding:

Kook in de bouillon de aardappel, ui en knoflook 12 minuten.
Doe de geblancheerde bloemkool erbij en laat 10 minuten zachtjes meekoken.
Voeg de crème fraîche en gorgonzola toe en pureer met de staafmixer tot de soep glad is en licht gebonden.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper en garneer voor het opdienen met wat selderijgroen.

Serveer met Parmezaanse kaaskrokantjes met vierseizoenenpeper:

Leg een stuk bakpapier op de onderkant van een bakplaat (heel licht vochtig gemaakt om op zijn plaats te houden).
Leg de Parmezaanse kaas met behulp van een bakring (of uit de hand) in rondjes van ca. 10 cm op het bakpapier – aandrukken hoeft niet.
Laat de kaas smelten in een oven van 175 graden, maal er Drogheria & Alimentari Vierseizoenenpeper over zodra de kaas begint te bubbelen. (na ca, 5 minuten), en laat de kaaskoekjes nog even in de oven tot ze licht beginnen te kleuren.
Laat de kaaskoekjes afkoelen op een rooster en serveer ze bij de soep.