Juni: Gepocheerde aardbeien met crema di balsamico en basilicumroom

Ingredienten:

200 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
500 g aardbeien, niet te rijp
Drogheria ed Alimentari Crema di Balsamico Classico
1,8 l slagroom
250 g mascarpone
8 blaadjes basilicum

Bereiding:

Breng 2 dl water aan de kook met de suiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker, laat zachtjes tot een stroopje inkoken, laat afkoelen tot lauw.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes.
Leg de aardbeien in het hete suikerwater, zet het vuur uit en laat de vruchten 30 minuten trekken, neem ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
Schep de aardbeien om met 1,5 eetlepel crema di balsamico en laat door en door koud worden.
Klop met de handmixer de mascarpone los.
Klop slagroom stijf met het tweede zakje vanillesuiker.
Rol 4 blaadjes basilicum in de lengte op, snijd het rolletje met een scherp mesje in fijne reepjes.
Spatel slagroom en mascarpone door elkaar, meng er de basilicumreepjes door, laat in de koelkast opstijven en op smaak komen.
Serveren: schep een eetlepel van het pocheervocht op een bordje, leg daarop wat aardbeien, leg een volle eetlepel mascarpone erbij en garneer met basilicumblaadjes.