Maart: Focaccia met Italiaanse kruiden

Ingrediënten:

500 g witte bloem
10 gram gedroogde gist
10 gram zout
4 dl water op kamertemperatuur
5 el olijfolie
Drogheria en Alimentari Italiaanse Kruiden
6 zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
2 tenen knoflook, heel fijn gehakt
zout

Bereiding:

Meng in een wijde kom de bloem met gist en zout.
Roer met een houten lepel 3 dl water en 3 eetlepels olijfolie erdoor en kneed in de kom stevig door elkaar.
Wrijf wat olijfolie op het werkvlak, stort het deeg erop en kneed ca. 10 minuten tot het deeg glad en soepel is (dit kan ook met de keukenmachine, uitgerust met kneedhaak).
Laat het deeg in een met olie ingevette kom, afgedekt met vershoudfolie, op een warme plek 30 minuten rijzen.
Druk het deeg uit op een met olijfolie bestreken bakblik.
Bestrijk het deeg met de rest van de olijfolie, verdeel er de fijngesneden tomaten en fijngehakte knoflook over.
Maal ruim D&A Italiaanse Kruiden over het deeg en bestrooi met zout.
Druk met gespreide vingers diepe putjes in het deeg en laat nog 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 240 graden.
Bak de focaccia in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
Druppel nog wat olijfolie over het hete brood en laat afkoelen.