September: Varkensfilet met groene peper en sherryroomsaus

Ingrediënten:

400 g varkensfilet
zout en Drogheria & Alimentari Groene peper
1 el bloem
1 el olijfolie
2 el boter
150 g kastanjechampignons, in plakjes
2 el droge sherry
2 dl slagroom
bieslook voor garnering

Bereiding:

Wrijf het vlees in met zout en maal er Drogheria & Alimentari Groene peper over.
Wentel het vlees door de bloem, klop het teveel eraf.
Verhit de olijfolie in een niet te grote koekenpan, laat de boter daarin smelten.
Leg het vlees er in en bak het op hoog vuur rondom bruin, zet het vuur lager en laat het vlees onder af en toe keren in ca. 20 minuten gaar worden.
Bak ondertussen de champignons bruin in een beetje olie – ze moeten droog worden dus bak op hoog vuur.
Neem het vlees uit de pan en laat op een bord, afgedekt met aluminiumfolie, rusten tot de saus klaar is.
Blus de koekenpan af met de sherry, laat kort bruisend koken, roer er daarna de slagroom en de champignons door.
Breng de saus op smaak met zout en Drogheria & Alimentari Groene peper.
Serveer het vlees in plakken gesneden op een bedje van saus en garneer met fijngesneden bieslook.