April: Romige raapsteeltjessoep met blauwe kaas

Ingrediënten

3 bosjes raapsteeltjes
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel boter
1 liter kippen- of groentebouillon
100 gram magor (mascarpone en gorgonzola)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel melk of water
D&A nootmuskaat

Bereiding:

Was en droog de raapsteeltjes, snijd ze in stukjes, gooi eventuele worteltjes weg, bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
Laat de ui glazig worden in de boter.
Voeg de raapsteeltjes toe en laat 2 minuten meestoven.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg na 5 minuten de magor toe en laat smelten.
Pureer de soep met de staafmixer en bind tegelijkertijd met de losgeroerde maizena.
Maal ruim nootmuskaat over de soep en roer door.
Serveer met extra nootmuskaat en een raapsteelblaadje.