April: ‏Bietjessalade met geitenkaascrème en gerookte forel

Ingrediënten

4 gekookte of gepofte rode bietjes
‏2 tl citroensap
‏2 el Drogheria en Alimentari Crema di Balsamico Klassiek
‏3 el olijfolie extra vergine
‏50 g verse geitenkaas
‏2 el zure room
‏zout en versgemalen (groene) peper
‏2 gerookte forelfilets
‏2 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden

Bereiding:

‏Snijd de bietjes in plakken van ca. 1 cm, snijd die overdwars in staafjes, schep om met citroensap.
‏Roer een dressing van Crema di Balsamico Klassiek, olijfolie, zout en peper.
‏Schep de bietjes door de dressing.
‏Maak de geitenkaas fijn met een vork, roer er de zure room door en breng op smaak met zout en versgemalen groene peper.
‏Leg de bietjes op een schaal, vorm van de geitenkaascrème mooie ovalen balletjes en leg die erop.
‏Verdeel de forelfilets in stukjes, verdeel die over de bietjes.
‏Strooi de lente-uitjes om de salade.