November: Pittige kaaskoekjes

Ingrediënten

125 zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels amandelmeel
mespunt zout
½ tl bakpoeder
75 g geraspte Parmezaanse kaas
25 g geraspte oude kaas
½ tl Drogheria & Alimentari Chilipeper
2 eetlepels olijfolie
1 ei
bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de droge ingrediënten door elkaar
Klop in een andere kom de olie en het ei door elkaar en voeg toe aan de droge ingrediënten.
Kneed dit samen tot een samenhangend deeg, vorm hiervan een bal.
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht.
Leg hierop de deegbal en druk die enigszins plat.
Leg een tweede vel bakpapier erop en rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte.
Steek met een koekjessteker cirkels uit het deeg, haal het niet gebruikte deeg ertussenuit en houd apart.
Rol het overgehouden deeg opnieuw uit, steek er koekjes uit en maak zo alle deeg op.
Maal een waasje chilipeper over de koekjes.
Leg het bakpapier met de koekjes erop op de bakplaat en bak ze in 12-15 minuten goudbruin – laat ze niet te donker worden, dan wordt de smaak bitter!
Laat de koekjes een half uurtje afkoelen en bewaar ze in een goed sluitende trommel.