November: Marokkaanse gehaktballetjes in yoghurtsaus

Ingrediënten:

500 g rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel Drogheria & Alimentari Kaneel
gemalen chilipeper naar smaak
geraspte schil van 1 citroen
1 ei
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter om in te bakken

Voor de saus:

2 eetlepels yoghurt
1 theelepel maizena
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel zout
1 eetlepel fijngesneden koriander

Bereiding:

Kneed de specerijen, citroenschil ei en paneermeel door het gehakt, zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
Roer alle ingrediënten voor de saus tot een glad mengsel.
Vorm van het gehakt niet te grote, iets afgeplatte balletjes (ca. 5 cm).
Verhit de olie in een koekenpan, laat de boter erin smelten.
Bak de gehaktballetjes in 6 minuten op vrij hoog vuur aan weerskanten bruin.
Neem de balletjes uit de pan, roer het sausmengsel door het bakvet en maak al roerend de aanbaksels los.
Schenk wat water of bouillon erbij tot een iets gebonden saus ontstaat, roer er de koriander door.
Leg de gehaktballetjesterug in de pan en laat ze nog 5 minuten sudderen in de saus.
Lekker met rijst of couscous.