Oktober: komkommersalade met avocado en citroenzout

Ingrediënten:

2 komkommers
4 stengels bleekselderij
2 vleestomaten
1 teentje knoflook, geraspt
1/2 tl geraspte verse gember
1/2 tl zout
1 tl honing
1 tl wittewijnazijn
2 el olijfolie
2 avocado’s
blaadjes sla
plukjes koriandergroen
Drogheria en Alimentari citroenzout

Bereiding:

Schil de komkommers, snijd ze in stukken en halveer die in de lengterichting, schraap de zaadjes eruit, snijd de komkommers overdwars in stukjes van 1 cm.
Trek de draden van de bleekselderij, snijd de stengels overdwars in stukjes van 1 cm.
Snijd de tomaten in 6 parten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer een dressing van de knoflook, gember, zout, honing, azijn en zout.
Schep de kleingesneden groenten door elkaar met de dressing.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, wip de pit eruit.
Snijd de avocado’s in parten en verwijder de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes, schep die voorzichtig door de salade.
Leg mooie blaadjes sla op kleine bordjes, verdeel de salade erover, garneer met kleine blaadjes koriander.
Maal er ruim Drogheria en Alimentari citroenzout over.