Oktober: Geroosterde worteltjes met crema di balsamico classico

Ingrediënten:

500 g waspeen, geschild
olijfolie
Drogheria & Alimentari Crema di Balsamico Classico
1 el rietsuiker
versgemalen peper
blaadjes van 4 takjes tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden voor hetelucht).
Snijd de worteltjes in schuine stukjes van 5 cm, snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden.
Roer in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Drogheria & Alimentari Crema di Balsamico Classico en de suiker door elkaar, schep de wortelstukjes erdoor.
Maal er ruim versgemalen peper over en voeg ook de tijmblaadjes toe.
Spreid de wortelstukjes uit op een licht met olijfolie ingesmeerd bakblik.
Rooster de worteltjes in ca. 30 minuten gaar – als de randjes er geroosterd uitzien zijn ze klaar.