Juni: Kleurige tabouleh van bloemkool en broccoli
Ingrediënten
300 g bloemkool (rauw)
300 g broccoli (rauw)
1 sjalotje
1 lente-uitje
1/2 komkommer
1/2 rode puntpaprika
2 worteltjes
2 tomaten
1 granaatappel
2 el pijnboompitjes
2 el D&A Crema di Balsamico Framboos
5 el olijfolie
1 tl mosterd
zout en peper
Voorbereiden:
Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes, houd de harde steeltjes apart voor in groentesoep bijvoorbeeld.
Pel en snipper het sjalotje, snijd het lente-uitje in dunne ringetjes.
Schil de komkommer, verwijder met een theelepel de zaadjes (de pulp niet weggooien!) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schrap de worteltjes en rasp ze in fijne sliertjes.
Snijd de tomaten doormidden, schep het vocht met zaadjes eruit (niet weggooien!), snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. *
Bak de pijnboompitjes in een drupje olijfolie goudbruin.
Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Hang een zeef boven een kom, doe daarin de komkommer- en tomatenpulp en wrijf het vocht eruit.
Roer het opgevangen vocht en het opgevangen sap van de granaatappel door de dressing en proef op smaak.
Doe de bloemkoolroosjes in de kom van de keukenmachine, maal tot fijne korrels en doe in een wijde schaal, doe hetzelfde met de broccoliroosjes** en schep om.
Schep alle gesneden groentes en de helft van de granaatappelpitjes door de tabouleh
Serveer de salade op een mooie schaal, bestrooid met de rest van de granaatappelpitjes en pijnboompitjes.
* Houd de halve granaatappel met de open kant in de hand en sla erop met de achterkant van een houten lepel: de pitjes vallen, zónder de bittere vliesjes, in uw hand!
** De broccoliroosjes hebben korter nodig om tot korrels te worden gemalen dan de bloemkoolroosjes.