Juli: Krokante kippenboutjes met citroenzout

Ingrediënten:

4 biologische kippenbouten
1 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geraspt
D&A citroenzout
Italiaanse kruiden
Versgemalen peper
2 el polenta
2 el olijfolie om te bakken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wrijf de kippenbouten droog met keukenpapier.
Meng olijfolie en geraspte knoflook door elkaar, wrijf hiermee de kippenbouten in.
Maal er citroenzout, Italiaanse kruiden en peper over.
Strooi de polenta in een diep bord, maal daar nog wat citroenzout over.
Wentel de kippenbouten in de polenta en druk die goed aan.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan die ook in de oven kan.
Bak de kippenbouten rondom bruin, zet de pan daarna in de oven.
Laat de boutjes in ca. 25 minuten verder garen en krokant worden, keer ze tussentijds.
Schep de krokantgebakken polenta voor het opdienen uit de pan op de kippenboutjes.
Lekker met kortgekookte broccoli.