Januari: Lauwwarme broccolisalade met eiervinaigrette
Ingrediënten voor 4 personen:
750 g broccoli
2 eieren
5 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
1 tl Dijon-mosterd
1 tl zout
gemalen zwarte peper
Drogheria & Alimentari Italiaanse kruiden
Bereiding:
Roer de olie, azijn, mosterd, zout en peper door elkaar tot een vinaigrette, maal er ruim Italiaanse kruiden over en laat op smaak komen
Snijd de stronken van de broccoli, bewaar ze voor soep bijvoorbeeld, verdeel de rest in toefjes van ca. 3 cm.
Breng ruim water aan de kook, blancheer de broccoli 4 minuten, giet ze af in een vergiet
Spoel de broccoli af met koud water om de kook te stoppen
Kook de eieren hard in ca. 8 minuten, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze
Hak ze fijn met een groot mes, roer de eisnippers door de vinaigrette
Leg de broccoli op een platte schaal, schep de vinaigrette erover