Januari: Hertenstoof met Italiaanse kruiden
Ingrediënten:
750 g hertenstoofvlees
2 el bloem
1 tl zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 dl rode wijn
2,5 dl wild- of runderbouillon
D&A Italiaanse tuinkruiden
2 laurierblaadjes
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 4 centimeter.
Meng in een kom de bloem met zout en peper en hussel het vlees hiermee om.
Verhit de olie in een stoofpan, bak het vlees op hoog vuur in porties snel bruin en houd apart.
Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven vet goudbruin.
Doe het vlees met uitgelekt vocht terug in de stoofpan en schep om.
Schenk de rode wijn erbij en laat kort opbruisen.
Blus af met de bouillon, maal ruim D&A Italiaanse tuinkruiden erover en schep om.
Leg de laurierblaadjes erbij, sluit de pan en laat het vlees op lag vuur in ca. 2 uur gaar stoven.
Bestrooi voor het opdienen met een beetje verse groene kruiden.