Februari: Risotto met paddestoelen en rauwe ham
Ingrediënten:
1 kippenbouillonblokje
1 paddestoelenbouillonblokje
2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
300 g risottorijst (Arborio)
blaadjes van 1 takje tijm
1,5 dl droge witte wijn
Vierseizoenenpeper Drogheria & Alimentari
250 g gemengde paddestoelen
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el boter
1 el olijfolie
Vierseizoenenpeper Drogheria & Alimentari
75 g rauwe ham in piepkleine blokjes
1el fijngesneden bieslook
4 el geraspte Parmeaanse kaas
Bereid de basisrisoto:
Stel de oven in op 175 graden.
Maak met de twee bouillonblokjes 1 l krachtige bouillon, houd warm.
Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige hapjespan, laat de ui en knoflook hierin een paar minuten glazig worden.
Roer de rijst erdoor tot de korrels glanzen.
Roer de tijm erdoor.
Giet de witte wijn erbij, laat aan de kook komen.
Schenk in één keer de bouillon erbij, houd ca. 1,5 dl apart.
Roer er met gulle hand vierseizoenenpeper door.
Zet de pan in de oven, zet de kookwekker op 15 minuten.
Maak de paddestoelenvulling:
Snijd de paddestoelen in niet te kleine stukjes.
Laat de sjalot glazig worden in de boter+olijfolie, roer de paddestoelen erdoor en laat 5 minuten stoven.
Maal vierseizoenenpeper over de paddestoelen.
Combineer de beide onderdelen:
Roer de risotto om als de kookwekker gaat, meng er de paddestoelen met stoofvocht door.
Laat de risotto nog 10 minuten in de oven verder gaar worden (kookwekker gebruiken!)
Neem de pan uit de oven, roer de rauwe ham, bieslook en kaas door de rijst en eventueel nog een klein beetje bouillon om de rijst iets vochtiger te maken.
Serveer in diepe borden en breng aan tafel verder op smaak met de vierseizoenenpeper.