Februari: Kung pao kip met chilipeper

Ingrediënten

500 g kippendijfilets
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel aardappelmeel of maizena
1 theelepel zout
2 eetlepels water
2 eetlepels arachide-olie
1 eetlepel uitgeperste knoflook
1 eetlepel geraspte gember
6 lente-uitjes, wit en groen in schuine stukjes gesneden
1 theelepel (of meer, naar smaak) Drogheria & Alimentari Chilipeper

Voor de saus:
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel rodewijnazijn
2 theelepels sesamolie

Bereiding:

‏Snijd de kippendijfilets in stukjes.
Roer een marinade van de sojasaus, sherry aardappelmeel/maizena, zout en water en schep hier de kipstukjes door.
Verhit de olie in de wok, fruit op hoog vuur de knoflook en gember 30 seconden, schep er de lente-ui door.
Voeg de kipstukjes met marinade toe en roerbak tot de rauwe kleur eraf is.
Maal ruim chilipeper over de kip (het gerecht moet echt pittig zijn!).
Schenk de saus in de wok en schep om, voeg eventueel meer water erbij om de saus te verdunnen.
Serveer met rijst.