Augustus: Salade met gerookte kip, zomerframbozen en frambozendressing
Ingrediënten:
1 krop eikenbladsla
50 g gepelde pistachenootjes, ongezouten
250 g gerookte kipfilet
1 el Drogheria & Alimentari Crema di balsamico Framboos
1 tl Dijonmosterd
2 tl citroensap
2 el olijfolie
zout en versgemalen (vierseizoenen)peper
150 g frambozen
Bereiding:
Was de slablaadjes, droog ze in de slacentrifuge of een theedoek.
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
Snijd de kipfilet schuin in dunne plakken.
Klop een dressing van de Crema di balsamico Framboos, mosterd, citroensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Kijk de frambozen na (wassen is niet nodig!).
Beleg vier kleine borden met slablaadjes, druppel wat dressing erover.
Leg op de sla een waaiertje van plakjes kipfilet, bestrijk de plakjes met een kwastje met de dressing.
Verdeel de frambozen en de gehakte pistaches over de bordjes en serveer direct.