Augustus: Pesto van rucola met walnoten en balsamicocrème
Ingrediënten:
100 gram rucola
60 gram geraspte pecorino (Italiaanse harde schapenkaas)
50 gram walnoten, gedopt
1 flinke teen knoflook, uitgeperst
versgemalen peper
1 dl olijfolie extra vergine (of meer, indien nodig)
1 eetlepel D&A Crema di Balsamico klassiek
Bereiding:
Was de rucola zorgvuldig en droog de blaadjes in een schone theedoek of slacentrifuge.
Doe de rucola met de geraspte kaas, de walnoten, de knoflook en peper in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel.
Schenk met draaiende motor de olijfolie erbij tot het mengsel pakt.
Meng er op het laatst de balsamicocrème door.
Doe de pesto over in een bakje en laat in de koelkast een paar uur op smaak komen.
Deze hoeveelheid is voldoende voor een pastagerecht voor 3 personen.
Haal de pasta een half uur voor het eten uit de koelkast en meng door de hete, afgegoten (maar niet afgespoelde!) pasta.
Garneer met geschaafde pecorino.
Tip: de ingrediënten zijn eenvoudig te vermeerderen.