April: Coleslaw met yoghurtdressing
Voor de lekkerste coleslaw moeten alle ingrediënten in sliertjes of reepjes van min of meer gelijke dikte gesneden worden. Een scherpe schaaf of rasp (keukenmachine!) is voor de kool en wortel ideaal, de appel moet met de hand om snel verkleuren te voorkomen.
Voor de dressing:
2 dl Turkse volle yoghurt
1 el mayonaise
1 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
melk
Drogheria & Alimentari witte peper
zout
Voor de salade:
1/2 witte kool
1 winterwortel
2 el gedroogde cranberries
1 appel (Granny Smith voor wie van rins houdt, anders Elstar)
2 lente-uitjes, fijngesneden
Bereiding:
Maak eerst de dressing: roer de yoghurt los met mayonaise, olijfolie, citroensap, 1/2 tl zout en een scheutje melk.
Breng pittig op smaak met zout en ruim Drogheria & Alimentari witte peper.
Schaaf of snijd de witte kool in dunne reepjes (verwijder de buitenste bladeren van de kool, die zijn erg stug).
Schil de winterwortel en rasp hem in lange sliertjes.
Snijd de appel in plakken van 1/2 cm en snijd die in luciferdunne reepjes.
Meng de kool- en wortelreepjes met de cranberries, appel en lente-ui.
Schep er voorzichtig de dressing door en laat de salade minstens een uur in de koelkast op smaak komen.