April: Bietjessalade met geitenkaascrème en gerookte forel
Ingrediënten
4 gekookte of gepofte rode bietjes
2 tl citroensap
2 el Drogheria en Alimentari Crema di Balsamico Klassiek
3 el olijfolie extra vergine
50 g verse geitenkaas
2 el zure room
zout en versgemalen (groene) peper
2 gerookte forelfilets
2 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
Bereiding:
Snijd de bietjes in plakken van ca. 1 cm, snijd die overdwars in staafjes, schep om met citroensap.
Roer een dressing van Crema di Balsamico Klassiek, olijfolie, zout en peper.
Schep de bietjes door de dressing.
Maak de geitenkaas fijn met een vork, roer er de zure room door en breng op smaak met zout en versgemalen groene peper.
Leg de bietjes op een schaal, vorm van de geitenkaascrème mooie ovalen balletjes en leg die erop.
Verdeel de forelfilets in stukjes, verdeel die over de bietjes.
Strooi de lente-uitjes om de salade.