Oktober: Avocadosalade met Hollandse garnaaltjes
Ingrediënten:
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijn
sap van ½ citroen
1 sjalotje, geraspt
D&A versgemalen witte peper
D&A Himalayazout
4 rijpe avocado’s
150 gram gepelde Hollandse garnaaltjes
blaadjes verse coriander (of peterselie)
Bereiding:
Roer in een wijde kom een dressing van mayonaise, witte wijn, citroensap en geraspt sjalotje.
Breng op smaak met witte peper en zout.
Halveer de avocado’s in de lengterichting, wip de pit eruit.
Trek met de punt van een mes voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees, schep met een lepel de blokjes eruit, houd vier mooie halve schillen apart.
Schep de avocadoblokjes en de helft van de garnaaltjesdoor de dressing.
Verdeel het mengsel over de avocadoschillen en leg er de rest van de garnaaltjes bovenop.
Garneer met wat groenekruidenblaadjes naar keuze.