September: Gekookte mosselen met groene mayonnaise met knoflook en peper
De beste mosselen vind je tegenwoordig in vacuümverpakking. De mosselen sluimeren en hebben bijna al hun vocht behouden. Kijk ze voor alle zekerheid wel na: een tik op de schelp maakt dat ze zich sluiten. Pas op: dit gaat langzaam! Gooi kapotte exemplaren en schelpen die niet dichtgaan weg.
Ingrediënten
2 kg mosselen
1 prei
1 waspeen
1 ui
1 teen knoflook
2 laurierblaadjes
1 dl droge witte wijn
Drogheria & Alimentari Knoflook & Peper
2 eetlepels gemengde groene kruiden (peterselie, tijm, bieslook, citroenmelisse, munt, dille, iedere combinatie is lekker)
5 eetlepels mayonnaise
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels mosterd
1 theelepel citroensap
Drogheria & Alimentari Knoflook & Peper
Bereiding:
Leg op de bodem van een ruime (mossel)pan de prei, waspeen en ui, in stukken gesneden, leg er de knoflookteen en de lauroerblaadjes bij.
Leg de mosselen op het groentebed en schenk er de witte wijn over.
Maal ruim D&A Knoflook & Peper over de mosselen, sluit de pan.
Laat de mosselen in de hete stoom in ca. 10 minuten gaar worden: als ze open staan zijn ze goed.
Hak de groene kruiden heel fijn in een hakmolentje.
Doe er de mayonnaise, olie, mosterd en citroensap bij en maal tot de mayonnaise frisgroen is.
Meng er als laatste minstens 1 theelepel D&A Knoflook & Peper door, en meer mag ook! Zout is niet nodig: de mosselen zijn zilt genoeg van zichzelf.