Augustus: Geroosterde groentes met Italiaanse tuinkruidendressing

Ingrediënten

1 grote aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel D&A Italiaanse tuinkruiden
versgemalen peper
1 theelepel zout
1 grote teen knoflook, geraspt

Bereiding:

Snijd de groentes in de lengte in dunne plakken.
Bestrijk de aubergine- en courgetteoplakken met olijfolie.
Verhit een geribbelde grillpan tot hij gloeiendheet is.
Leg de groentes in porties op de grill en rooster ze aan beide kanten tot ze gaar zijn en een mooi streepjespatroon hebben.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Leg de geroosterde groetes op een platte schaal en druppel er de dressing over.
Zet afgedekt enkele uren in de koelkast om op smaak te komen.
Geef er aan tafel stokbrood bij om de dressing mee op te deppen.

De groentes kunnen ook op de barbecue worden geroosterd, dan zal de roostersmaak nog uitgesprokener zijn.