Februari: Saltimbocca alla Fiorentina
Ingrediënten:
4 kalfsschnitzels van 125 gram
Versgemalen D&A Vierseizoenenpeper
4 plakken Parmaham
8 blaadjes verse salie
4 eetlepels bloem
D&A Zeezout Firenze
1 eetlepel olijfolie
25 gram roomboter
1 dl witte wijn
1 dl lichte (kalfs)bouillon
Bereiding:
Leg de schnitzels op een vel vershoudfolie, maal er D&A Vierseizoenenpeper over.
Leg een plak Parmaham op elke schnitzel en dek af met een stuk vershoudfolie.
Klop de schnitzel dunner uit met een vleeshamer of koekenpan, de Parmaham zal zich stevig hechten aan het vlees.
Leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie, rol de schnitzel stevig op en steek de rand vast met een cocktailprikker.
Doe de bloem in een diep bord, maal er ruim D&A Zeezout Firenze over en meng goed.
Wentel de schnitzelrolletjes door de bloem.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke boden, laat de boter erin smelten.
Leg de schnitzelrolletjes erin en bak ze op halfhoog vuur rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Blus de koekenpan af met de witte wijn en de bouillon en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng eventueel verder op smaak met D&A Zeezout Firenze.
Serveer met taglliatelle die u hebt omgeschud met wat boter en fijngesneden salie.