Maart: Mosselen met citroenpepermayonaise
Ingrediënten:
1 zak mosselen
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes peterselie
1 dunne prei
1 kleine waspeen
Drogheria & Alimentari citroenpeper
1 dl droge witte wijn
Voor de citroenpepermayonaise:
2,5 dl mayonaise (pot)
Drogheria & Alimentari citroenpeper
2 lente-uitjes, heel fijn gesneden
1 tl Dijon-mosterd
zout naar smaak
Bereiding:
Maak eerst de citroenpepermayonaise: meng alle ingrediënten door elkaar en laat in de koelkast op smaak komen. Voeg desgewenst wat citroensap toe als de mayonaise van zichzelf wat zoetig is.
Kijk de mosselen na op ‘baarden’, controleer of openstaande mosselen zich bij aantikken sluiten (zo niet: weggooien) en gooi ook mosselen waarvan de schelp kapot is weg.
Maak in een hoge, wijde pan een bedje van ui, knoflook, de takjes peterselie, de in stukken gesneden prei en wortel.
Leg de mosselen erop en maal er ruim citroenpeper over.
Schenk de wijn over de mosselen en sluit de pan.
Kook de mosselen op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar: als de schelpen openstaan en het vocht ertussendoor flink opborrelt zijn de mosselen klaar om te eten.